loading...
کنکور اسان است
هم پروازی بازدید : 129 یکشنبه 18 اسفند 1392 نظرات (1)

جدیدترین یافته های یک محقق ایرانی درباره یادگیری
پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا با همکاری دانشمند ایرانی خود تغییر مولکولی مهمی را در مغز شناسایی کردند که در زمان یادگیری و یادآوری روی می دهد.

این تحقیقات که با حضور "مهسان مبصر" انجام شده است نشان می دهد، یادگیری، سلول های مغزی را به گونه ای تحریک می کند که یک اسید چرب کوچک به پروتئینی موسوم به دلتا کاتنین در مغز متصل می شود.

این دگرگونی زیست شیمیایی در ایجاد تغییرات در ارتباطات سلولی مغز ضروری است که در یادگیری موثرند.

دانشمندان در مدل های حیوانی، تقریبا دو برابر میزان دلتا کاتنین تغییر یافته در مغز را پس از یادگیری در یک محیط جدید، یافتند.

در حالی که دلتا کاتنین پیش از این به یادگیری مرتبط شده بود اما این مطالعه نخستین تحقیقی است که نقش این پروتئین را در سازوکار مولکولی موثر در شکل گیری حافظه نشان می دهد.

شرناز بامجی استادیار موسسه علوم حیات دانشگاه بریتیش کلمبیا و مجری این طرح می گوید: تحقیقات بیشتری نیاز است اما این کشف شناخت بهتری از ابزارهایی می دهد که مغزمان از آنها برای یادگیری و حافظه استفاده می کند.

به گفته وی این مطالعات چشم اندازی را درباره چگونگی مختل شدن این فرایندها در بیماری های عصب شناختی عرضه می کند.

مهسان مبصر در این باره گفت: این یافته جدید می تواند برای بروز برخی ناتوانایی های ذهنی توضیحی ارائه کند.

افرادی که بدون این ژن به دنیا می آیند به شکل وخیمی از عقب ماندگی ذهنی موسوم به سندروم فریاد گربه رنج می برند. بیماری ژنتیکی نادری که در آن صدای کودک شبیه جیغ گربه می شود.

اختلال ژن دلتا کاتنین در برخی از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی نیز مشاهده شده است.

این پژوهشگران می گویند فعالیت مغزی می تواند ساختار این پروتئین و همچنین عملکرد آن را تغییر دهد.

این پژوهشگران وقتی جهشی را که مسدود کننده تغییر زیست شیمیایی در موش های سالم بود، به آنها وارد کردند، تغییرات ساختاری در سلول های مغزی که برای شکل گیری حافظه مهم هستند را از بین بردند.

هم پروازی بازدید : 104 شنبه 17 اسفند 1392 نظرات (0)
نمی توانی
کسی را مجبور کنی که دوستت داشته باشدو گاهی حضور در کنار افراد نامناسب باعث میشودحتی درمقایسه با تنهایی ات، بیشتر احساس تنهایی کنی...در چنین وضعیتی تلاش برای ایجادتغییر و تحول ممکن است باعث شود راهت را گم کنی یا شاید باعث شود وجود خودت که تو را "تو" می کند را ازدست بدهی ،گاه سالهاطول می کشد تا یاد بگیری چگونه از خودت مراقبت کنی،به همین دلیل بسیار مهم است که بایدافرادی را در اطرافت داشته باشی که دوستت بدارند.در مواجه باافراد از خودت بپرس،این فرد چه حسی در من ایجاد می کند...در کنار او می توانم خودم باشم؟با او می توانم رو راست باشم؟می توانم به او هرچه می خواهم بگویم؟در کنار او احساس راحتی می کنم؟وقتی او وارد می شود چه حسی به من دست می دهد؟و وقتی می رود چه حالی می شوم؟وقتی با او هستم احساسات واقعی ام را پنهان می کنم یا با او روراستم؟آیا او باعث می شوداحساس حقارت کنم یا به خودم ببالم؟فلسفه وجود این 5 دایره، شناخت است، نه پیش داوری،پس با خودت روراست باش،با افرادی که در نظر تو بد خلق اند،مدارا کن و خودت را
مقید نکن که چون به صرف اینکه با کسی در سر کار و یا اوقاتی ممتدهر روز زمانی رامی گذرانی باید او رادر دایره اول و نزدیک به خودت جای دهی.

در دایره اول افرادی را بگذار که از صمیم جان به آنهااعتماد داری حتی اگر هر روز آنها را نمی بینی ولی وجود آنها باعث حس خوب و ارزشمندی در تو می شود.از خودت بپرس در مورد
افکار و خواسته هایم به چه کسی می توانم اعتماد کنم؟

آنها همان کسانی هستند که در دایره اول جای دارند،با این افرادو در کنار آنها، قدرتمندی...ارزشهای مشترک با آنها داریو با حضورآنها در زندگیت، دنیا را زیباتر می بینی دوستان وهمراهانی خارق العاده!

دایره دوم جای کسانی است که به رشد معنوی تو کمک می کنند مربیان... آموزگاران و شاید هم افرادی که تنها برای وقت گذرانی خوبند بیرون رفتن و خندیدن...چیزی به تو اضافه نمی کنندولی در عین حال هم باعث نمی شوند که حس بدی نسبت به خودت داشته باشی.

دایره سوم همکاران واقوامندو شاید هم آدمهای خنثی، کسانی که نقش بسیار کوچکی در چند ساعت از زندگی توایفا می کنندو تاثیر آنها نیز تنها همان چند ساعتی است که با آنها هستی ،هیچ زمانی در غیر از ساعت ملاقاتشان
به آنها فکر نمی کنی و به راحتی می شود با فرد دیگری جایگزین شوندافراد این دایره در محدوده کار و وظایفشان با تو هستند و لاغیر.

دایره چهارم سر آغاز عزم راسخ توست!آنها کسانی هستند که در کار تو اخلال ایجاد می کنند،افراد این دایره لزوما" با خودواقعی تو مرتبط نیستند،حتی ممکن است رییس اداره ای باشد که تنها دورادور با کار آنها در ارتباطی افراد این دایره در زندگی اجتماعی وحرفه ات مهم هستند...در کنار آنها نمی توانی راحت باشیو وقتی آنها را می بینی شایدحتی آشفته و پریشان شوی.

دایره آخر جای دورترین افراد است،جای آدمهایی که به تو لطمه زده اند،
تحقیرت کرده اند،کسانی که همیشه به تو انرژی منفی می دهندو احساسات زجرآوری را باآنها تجربه می کنی،خوب اکنون که جای هر کس را تعیین کردی
اجازه نده کسانی که در دایره آخر جای دارندمستقیما"روح و روان تو را هدف قرار دهند،نگذار کسی اولویت زندگی تو باشد، وقتی تو فقط یک انتخاب در زندگی او هستی...یک رابطه بهترین حالتش وقتی است که دو طرف در تعادل باشند،شخصیت خودت را برای کسی تشریح نکن چون کسی که تو را دوست داشته باشد به آن توضیحات نیازی نداردو کسی که ازتو بدش بیاید، باور نمی کند!

وقتی دائم
بگویی گرفتارم، هیچ وقت آزاد نمی شوی

وقتی دائم
بگویی وقت ندارم، هیچوقت زمان پیدا نمی کنی

وقتی دائم
بگویی فردا انجامش می دهم، آن فردا هیچوقت نمی آید!

وقتی صبح
بیدار می شویم دو انتخاب داریم:

برگردیم
بخوابیم و رویا ببینیم،

یا بیدار
شویم و رویاهایمان را دنبال کنیم.

انتخاب با
توست...

ما کسانی که
به فکرمان هستند را نگران می کنیم و حتی به گریه می اندازیم

و گریه می کنیم برای کسانی که حتی لحظه ای به فکر ما نیستند!

این یکی ازحقایق عجیب زندگی است،

و اگر این رابفهمی،

هیچوقت برای تغییر دیر نیست ...
هم پروازی بازدید : 109 شنبه 17 اسفند 1392 نظرات (0)

 

1-وسواس درسی یعنی چی؟

تو کنکور وقتی ما میگیم یه نفر وسواس داره منظور اینه که نمیتونه از تست ها یا مطالعه یه قسمت دست بکشه و باید همه تست ها رو دونه دونه حل کنه یا کتاب رو چندین و چند بار بخونه.چه تست سال 53 باشه و چه اون تست هیچ نکته ای نداشته باشه! و یا حتی اگه کتاب رو کامل حفظ باشه بازم مرور می کنه.خیلی از کنکوریها به این درد مبتلا هستن.درد بزرگیه! معمولا سه گروه از بچه ها خیلی به وسواس درسی دچار میشن:
الف)رتبه های برتر و دانش آموزان سخت کوش= این دانش آموزان می ترسن که اگه همین یه دونه تست رو حل نکن رتبه خوب نمیشن و زحمتشون حیف میشه.
ب)کسانی که به طور کلی استرس کنکور دارن=مثلا فرد اگه امسال قبول نشه فکر می کنه خدایی نکرده بدبخت میشه
ج)کسایی که کلا وسواس دارن= یه سری از افراد کلا تو زندگی وسواس دارن اینا ممکنه وسواس درسی هم داشته باشند.

 

2-انواع وسواس درسی؟

الف)یه سری از بچه ها عادت کردن که همه تست هایی که یه کتاب داره رو حل کنن و وقتی یه تعدادی از تست ها بمونه احساس می کنن که ااون مطلب رو نخوندن و هر چی هم بلد بودن به خاطر این استرس یادشون میره.
ب)یه سری از بچه ها عادت کردن که سر آزمون ها و حتی کنکور همه سوالات رو جواب بدن(بدون تعارف بگم که من خودم اولش اینجوری بودم ولی به کمک و سرزنش دوستم این کار رو کنار گذاشتم) این بچه ها فک می کنن که اگه همین یه سوال رو حتی شانسی جواب بدن خیلی رو رتبه شون تاثیر میذاره و اگه جواب ندن خیلی ضرر می کنند.
ج)یه سری از بچه ها کتاب درسی رو شونصد بار خوندن و خطوطش رو هم حفظن و تست هاش رو هم خوب جواب می دن ولی بعد از هر بار مرور احساس می کنن بلد نیستن و برا مرورش بازم وقت میذارن
د)شاید انواع دیگه ای وسواس درسی وجود داشته باشه اگه هست بگید اضافه کنیم....

 

3-چرا وسواس بده؟

خب بده دیگه!!
الف)دستگاه تست زنی نشوید!!: لازم نیست همه تست های یه بانک تست رو حل کنید.یادتون باشه ارزش کار وقتی بالا میره که با تست های کمتری نکات بیشتری رو یاد بگیرید و مرور کنید.با ارزشترین چیزی که یه کنکوری داره وقته که با حل کردن تست های به درد نخور این وقت رو تلف می کنه و هیچ چیز اضافه هم یاد نمیگره.
ب)سر جلسه آزمون قهرمان نشوید! انصافا منطقیه که تو آزمون های طول سال یا خود کنکور همه سوالا رو بلد باشید؟ من خودم به این درد مبتلا بودم ولی بالاخره موفق شدم تو هر آزمون قلم چی چند تا تست رو که واقعا بلد نبودم نزده بذارم.دقت کنید که نفر یک کنکور یا آزمون هم همه درس ها رو صد نمی زنن.در ضمن حواستون باشه (مخصوصا دانش آموزای برتر) که رتبه یک کنکور ممکنه اصلا هیچ کدوم از درصدهاش 100 نباشه.
ج)چقدر مرور؟!!: بعضی ها شور مرور رو در میارن و انقد کتاب رو می خونن که هم وقتشون تلف می شه و هم اذیت می شن.بعد از چند بار مرور کتاب درسی سعی کنید که بیشتر سراغ روش تست به کتاب برید(این روش تو همین سایت توضیح داده میشه)
د)هدف را مشخص کنید: یادم رفت اون بالا بگم هدف از تست زدن "تموم" کردن تست ها نیست و کتاب نیست.چون نمی خواییم که کلاس بذاریم! تازه اگه کلاس هم بذاریم با معلومات و اطلاعات میشه کلاس گذاشت نه با تعداد تست حل شده.پس یادتون باشه از هر تست نکته یادبگیرید و تست رو فقط برای "تموم" کردن حل نکنید.اتفاقا ابن کار بده و تو مرور تست کم میارید! (بعدا توضیح می دم)

 

4-چطوری درمان کنیم؟
بهترین روش درمان وسواس بی توجهی کردنه.اگه وسواس دارید از همین امروز شروع کنید و از هر 3-4 تستی که حل می کنید یکیش رو رد کنید و کنارش علامت بذارید.مطمئن باشید که بعدا حتما وقت میشه دوباره حلش کنید و اتفاقا تو مرور ها خوبه که سوال جدید و بکر داشته باشید.اگه هم وقت نشد قول می دم که ضرر نمی کنید.نگران نباشید.
اگه تو آزمون ها وسواس دارید و تعداد غطل هاتون زیاده به خودتون قول بدید که از این آزمون شروع به رها کردن سوالا کنید.مثلا به خودتون بگید که اجازه دارم تو این آزمون 10 تا نزده داشته باشم.و کم کم تعداد غلط ها تون رو کم کنید.
اگه هم تو مرور وسواس  داریدهمونطور که گفتم برید به سمت تست زدن.این طوری می بیند که خیلی از چیزایی که دارید می خونید رو بلدید و واقعا لازم نیست مرور کنید.

 

5-چند تا مثال:

1-وقتی همه تست های زیست خیلی سبز رو حل کردید و میرید که تست های گاج رو حل کنید خواهشا دیگه تست های مروری این کتاب(و هیچ کتاب دیگه) رو حل نکنید.چون بیش از 90 درصد مطالبشون همپوشانی داره.اصلا نمی ارزه یه خاطر سه تا نکته که تو کتاب هم هست برید 200 تا تست خط به خط حل کنید.

2-سر جلسه آزمون اگه 9 تا 10 سوال یه درس رو حل کردید خواهشا به امید 100 زدن اون سوال دهم رو که بلد نیستید حل نکنید(من خودم تجربه داشتم که معمولا ضرر می کنیم)

3-کتاب دین و زندگی و زیست رو تا حد حفظ شدن صفحه ها نخونید.ولی تا حد حفظ شدن آیه ها اشکال نداره.

4- همه بانک تست ها برای حل کردن تالیف نشده اند!!

5- به جای آنکه چندین هزار تست حل کنید هزار تست را خوب و با توجه کامل حل کنید.

هم پروازی بازدید : 95 شنبه 17 اسفند 1392 نظرات (0)

اسفند ماه تعیین کننده ای است، تعیین کننده از این لحاظ که تکلیف خیلی از کنکوریها در این ماه تعیین می شه! بسیار از اونها دیگه تاب و توان ادامه راه رو ندارن و حسابی خسته شده ان …. بعضیا توان جسمیشو دارن ولی انگیزه روحیش رو ندارن و به نظر اونا تلاش بی فایده است …… بعضیها هم در دودلی و تردید از این هستن که آیا زحماتشون به نتیجه می رشه یا این که شاید باید بذارن برای سال بعد …..
اما در این میون کسایی هستن که در این آشفته بازار، با چشم دوختن به هدفشون دارن با انرژی محرکه ای به نام انگیزه با تمام قوا رو به سوی هدفشون پیش می رن. انگیزه ای نه معمولی، بلکه “انگیزه ای سوزان” به طوری که صبح و ظهر و شب و حتی خواب شبشون هم شده موفقیت در رشته و دانشگاه مورد علاقه شون در کنکور…..
چقدر خوبه که اگه انرژیهای منفی دور و برتون زیاده و احساس نا امیدی و خستگی گاهی بر شما چیره می شه، این حرف منو به یاد داشته باشید که در ابتدای یه مسابقه ماراتن همه در خط شروع با تمام قوا منتظرن تا راه بیفتن و از بقیه جلو بزنن ولی آیا بعد از چند کیلومتر دویدن هم همه همینطور “باقی می مونن”؟؟ یادتون باشه من هم که خودم نفر اول کنکور سال ۷۶ بودم، در مقاطعی احساس خستگی و درماندگی می کردم ولی سریعا ذهنم رو روی هرفم متمرکز می کردم، به نقاط مثبت مسیر طی شده ام و موفقیتهایی که در این مسیر کسب کرده بودم فکر می کردم، استراتژی های موفقیت آمیز و شکست برانگیز مطالعاتیم رو تحلیل می کردم و با تصور کردن لحظه موفقیت نهایی، با اطمینان و اعتماد قلبی به قدرت لایتناهی خدای بزرگ که همیشه در کنار بندگانشه، با تمام قوا به مسیرم ادامه می دادم. فرق آدما تو مقداریه که برای هدفشون صبر می کنن…
پس شما هم اگه کمی دچار احساس ناامیدی شدین، چند لحظه ای بایستید، به عقب نگاه کنید و مسیر طی شده تون رو تحلیل کنید و اشکالات کارتونو تشخیص بدین و راهکارهای رفع اون اشکالات رو پیدا کنید، استراتژی ادامه مسیرتون رو برای خودتون طراحی کنین و با چشم دوختن به هدف پیش رو با استعانت از خداوند مهربون و با دلگرمی به محبت خانواده تون و اونهایی که عمیقا دوستتون دارن، تمام توانتون رو بیارین توی میدون و بدونین که برد با شماست….
یادتون باشه که کشاورز دونه ها رو که می کاره می دونه که شاید فردا سبز نشن، ولی اگه ازشون مراقبت کنه حتما سبز می شن و محصول می دن…… پس اگه درس خوندنای این روزاتون خیلی راضیتون نکرده و نتیجه نداده، بدونین که باید صبر کنین و ادامه بدین تا در روز مقرر محصول قشنگشو به شما بده….
توی درس زبان هم مثل معمول توصیه ام اینه که به مطالعه روزیه نیم ساعت تا چهل دقیقه ادامه بدین (و گرامر، لغت، درک مطلب و کلوز رو توی هفته پخش کنین و از همه هم بخونین و هم تست بزنین). اگر عقب موندگی دارین بذارین برای عید و برنامه ای که به زودی بهتون خواهم داد رو انجام بدین. فعلا سراغ عقب موندگیها نرید و روی درسهای فعلی مدرسه/آموزشگاه تمرکز کنید. ایشالا دوران طلایی عید در پیشه و تغییرات شگرفی در انتظار شماست.
با انرژی به پیش، دوستای خوبم! 

 دکتر شهاب اناری - مولف کتابهای زبان مبتکران

هم پروازی بازدید : 149 شنبه 17 اسفند 1392 نظرات (0)

 

1-سراسری روزانه خطرناکه:

اگه تو یه رشته سراسری روزانه قبول شدید پشت کنکور موندن فایده نداره.چون تا جایی که من می دونم کسی که سراسری روزانه قبول بشه ولی نره دوسال از  کنکور دادن محروم میشه که تو  این شرایط پسرها که باید برن سربازی و دخترها و اونایی که سربازی ندارن تا دوسال دیگه از جو درس و کنکور دور  میشن.به عبارت ساده تر میشه گفت که اگه سراسری روزانه قبول شدید باید حتما برید.مطالبی که اینجا می گم در  مورد رشته های غیرروزانه است.

 

2-رشته مورد نظر شهر نامناسب:

اگه یه رشته خوبی قبول شدید و همون رشته مورد علاقه تونه ولی نسبت به شهرش شک دارید بگم که شهرها خیلی با هم فرق ندارن.مگر  اینکه اون شهر براتون خیلی دوره و رفت و آمد و اقامت براتون خیلی سخته.پس کلا رشته مهم تر از شهره.

 

3-به رشته ت علاقه نداری؟

اگه به رشته تون و آینده شغلی ش هیچ علاقه ای ندارید هم ادامه تحصیل و هم کار تو اون رشته براتون عذاب آوره.پس بهتره از همین اول تصمیمتون رو بگیرید یا علاقه مند بشید و به خودتون قول بدید که ادامه بدید.یا اینکه بمونید برای سال بعد(البته به شرطی که واقعا قراره بخونید)

 

4-موندن برای سال بعد؟ به شرطها و شروطها

یه کم محتاط تر عمل کنید.اگه به رشته ای  که قبول شدید علاقه دارید ولی میخوایید بمونید و رشته بهتر و یا شهر و دانشگاه بهتر قبول شید باید خیلی به خودتون مطمئن باشید.چون ممکنه وسط راه خسته بشید.پس بسم ا... یا از  همین امروز شروع کنید و به خودتون قول بدید و با برنامه و محکم بخونید یا برید دانشگاه و رشته تون رو ادامه بدید تا مقاطع بالاتر تو دانشگاه های بهتری قبول شید.

 

5-تصمیم گیرنده  نهایی:

تصمیم گیرنده نهایی در درجه اول خودتون و در درجه بعد خونواده تون هستن.پس به حرفای دیگران و به مطالب این پست فقط به عنوان یک مشاوره نگاه کنید نه یک دستورالعمل.

هم پروازی بازدید : 100 شنبه 17 اسفند 1392 نظرات (0)

برنامه 16 اسفند مهندس ایمان سرورپور در فرصت برابر

پ ن 1 : ممنوووون از همه کسایی که این لطفو کردن پکیج رو خریدن! و به ما و تیممون اعتماد کردن. من خودم شخصا قول میدم از نظر درسی و مشاوره ای  براشون جبراااان کنم . البته انتظارم از بچه ها خیلی بیشتر از اینها بود . ولی خب یه عده دوست ندارن موفق بشن! ما زورشون نمیکنیم!!!
پ ن 2 : سالروز ولادت اسوه صبر و مقاومت حضرت زینب(س) و روز پرستار رو اولا به مادرها! که واقعاااا اسوه صبر و مقاومتن! و بعد به تمام پرستارهای گل و گلاب و  همچنین جامعه پزشکی تبریک میگم!
پ ن 3 : برنامه امروز برنامه خوبی بود! انرژی گرفتم!
پ ن4 : یه جمله خوندم محشررر : " بهترین  راه در امان ماندن از دلشکستگی ها  این است که  هیچ چیزی  از هیچ کسی توقع نداشته باشید!  " البته این جمله رو حدود دوسال پیش مهندس شخصا بهم گفتن! ولی گوش نکردم!!! کلا این مدت بدجورر این جمله رو حس کردم!! از تمام دوستانم که این برهه سخت و سنگین تو زندگیم وارد غیبت کبری شدن! درخواست میشود از غیبت در بیان کارام تموم شد!!! :))))
پ ن 5 : رایزنی با دانشجوهای رشته های تاپ برای همکاری در طرح پکیج عربی در نوروز 93 شروع شد!  منتظر کلی خبرای خووووب باشین... یه عالمه انرژی مثبت تقدیم وجود نازنینتوووون++++
پ ن 5 : رایزنی با دانشجوهای رشته های تاپ برای همکاری در طرح پکیج عربی در نوروز 93 شروع شد!  منتظر کلی خبرای خووووب باشین
 
 

هم پروازی بازدید : 72 شنبه 17 اسفند 1392 نظرات (0)
وزیری در دربار چین معروف به آدم منطقی و راستگو بود. او معتقد بود که همیشه راستگویی برنده کارزار بین انسانهاست. درباریان حسود نزد پادشاه شِکوه کردند که پادشاه همیشه حرف وزیر را گوش می کند.
آن قدر گفتند تا پادشاه بر وزیر خود خشم گرفت و خواست او را بکشد. به وزیر گفت اگر راست گو هستی حرفی بزن تا تو را از مرگ برهاند.

پس به وی چنین گفت: "دستور می دهم یا به چوبه دار آویخته شوی یا با تبر گردنت را بزنند. حال خود بگو با کدام یک از این دو وسیله کشته میشوی؟ اگر راست بگویی با تبر گردنت را می زنند و اگر دروغ بگویی به دار آویخته خواهی شد."

وزیر که منطق دان بود در پاسخ جمله ای بیان کرد که نتوانستند هیچ یک از دو حکم را اجرا کنند.
این جمله چه بود؟

وزیر جمله ای را بیان کرد که تعارض پدید آورد ، یعنی گزاره ای که خود را نفی کند. وی در پاسخ گفت: "مرا به دار خواهید آویخت" .

حال اگر این جمله را راست قبول کنند باید با تبر گردنش را بزنند که در این صورت جمله او دروغ است و باید به دار آویخته شود اما در این صورت راست گفته و... به همین ترتیب اگر جمله وزیر را دروغ قبول کنند باز به تعارض بر می خورند. 

و به این ترتیب پادشاه از کشتن او صرفنظر کرد.

هم پروازی بازدید : 64 شنبه 17 اسفند 1392 نظرات (0)

در زمان مطالعه‌ی روزنامه، کتاب و مجلات گاهی پیش می‌آید که بعضی از پاراگراف‌ها را به دلایل خاصی، با دقت بیش‌تری مطالعه می‌کنید. اما پاراگراف‌هایی نیز وجود دارند که سرسری و بدون توجه کافی از آن‌ها عبور کرده‌اید. در مطالعه‌ی کتاب‌های درسی نیز این موضوع برای دانش‌آموزان پیش می‌آید. اگر با چند دانش‌آموز مختلف راجع به مطالعه‌ی یک مبحث خاص صحبت کنیم، هر کدام از آن‌ها به بعضی از پاراگراف‌ها توجه ویژه کرده‌اند. سلیقه‌ی همه در انتخاب این پاراگراف‌های ویژه یکسان نیست و هر کس هر قسمتی را که از دیدگاه خودش مهم‌تر جلوه می‌کند، با دقت بیش‌تری مطالعه می‌کند.

در جلسه‌ی آزمون، سؤالاتی وجود دارند که مطمئن هستیم پاسخ آن‌ها را قبلاً دیده‌ایم، اما نمی‌توانیم به طور دقیق آن‌ها را به یاد بیاوریم. این سؤالات دقیقاً از همان پاراگراف‌های به نظر ما کم‌اهمیت مطرح شده‌اند. بدون شک نظر طراحان سؤال از نظر تعیین اهمیت مباحث و جملات کتاب‌های درسی، با نظر دانش‌آموزان یکسان نخواهد بود. اما چاره چیست؟

بهتر است که از هیچ پاراگرافی، یا بهتر بگویم از هیچ سطری و حتی از هیچ کلمه‌ای به راحتی عبور نکنید. هر کلمه‌ای از کتاب درسی باارزش است و در جلسات آزمون همین کلمات هستند که به کمک شما می‌آیند. هر صفحه‌ای از کتاب را چنان مطالعه کنید که حتی اگر از نمودارها، زیرنویس شکل‌ها و پاورقی‌ها هم سؤال مطرح شد، شما قادر به پاسخ‌گویی باشید. دقت در مطالعه، شما را به موفقیت نزدیک‌تر می‌کند. خود را به دقت کردن عادت دهید.

منبع: www.education.com

هم پروازی بازدید : 50 شنبه 17 اسفند 1392 نظرات (0)

ترجيح مي‌دهيد دانشجو باشيد يا دانش‌آموز؟

در آخرين ماه سال قرار داريم و براي استقبال از فصل زيباي بهار آماده مي‌شويم. اين روزها براي دانش‌آموزان و فارغ‌التحصيلاني كه براي كنكور درس مي‌خوانند، روزهاي مهمي است که با برنامه‌ريزي هدفمند و استفاده‌ي بهينه از فرصت‌هاي طلايي مي‌توانند به موفقيت در كنكور و كسب نتيجه‌ي دلخواهشان برسند و اين آخرين اسفند ماهي باشد كه به عنوان يك دانش‌آموز در حال تلاش كردن براي دانشجو شدن هستند.

بعد از پشت سر گذاشتن دو آزمون 9 و 23 اسفند، دوران طلايي نوروز شروع مي‌شود. تعطيلات نوروز، فرصت مناسبي براي مرور و جمع‌بندي و برطرف كردن نقاط ضعف است. داوطلبان كنكور به اندازه‌ي كافي زمان در اختيار دارند كه درس بخوانند.

دو دوره‌ي مجزا با اهداف مشخص در نوروز پيش روي داوطلبان كنكور قرار دارد:

دوره‌ي اول از 24 اسفند تا 7 فروردين را شامل مي‌شود كه يك بازه‌ي زماني 10 تا 12 روزه برای دانش‌آموزان است تا درس‌هاي پايه را يك بار ديگر مرور و جمع‌بندي كنند و نقاط قوتشان را پايدار و نقاط ضعفشان را برطرف كنند.

دوره‌ي دوم از 8 فروردين تا 22 فروردين را شامل مي‌شود. يك بازه‌ي زماني 14 روزه كه قرار است درس‌ها و مباحث پيش 1 مرور و جمع‌بندي شوند و يادگيري‌هاي نيم‌سال اول كامل و تثبيت شوند.

دانش‌آموزان و فارغ‌التحصيلان زيادي براي اين دو دوره‌ي مهم برنامه‌ريزي كرده‌اند و مي‌خواهند كه از آن نهايت استفاده را كنند. آن‌ها دوست دارند همراه با نو شدن طبيعت، خود نيز نو شوند و از مرحله‌ي دانش‌آموزي به دانشجويي برسند.

شما داوطلبان عزيز كه با انگيزه‌ي بالا و انرژي زياد در حال آماده شدن براي كنكور هستيد، اگر تصميم جدي براي بهره‌گيري اصولي از دوران طلايي نوروز را داريد، از همين حالا خودتان را دانشجويان فردا بدانيد. مطمئن هستم كه دوست نداريد سال آينده باز هم دانش‌آموز يا فارغ‌التحصيل باشيد! نظر خودتان چيست؟

هم پروازی بازدید : 59 شنبه 17 اسفند 1392 نظرات (0)

 

 

 

 

 

 

در زندگی انسان‌ها، منابع زیادی وجود دارد که از آن‌ها به نام منابع محرک یاد می‌شود. یکی از

 

 

 

بهترین منابع محرکی که انسان در اختیار دارد "ارزیابی" گذشته است. ارزیابی گذشته هرچند رضایت‌بخش هم نباشد، باز هم بیش‌ترین انگیزه را در زندگی انسان به وجود می‌آورد. تکمیل دفتر برنامه‌ریزی بهترین منبعی است که برای ایجاد انگیزه در اختیار دانش‌آموزان است. هر روز که با تمام توان تلاش می‌کنید پر کردن خانه‌های جدول و در نهایت حساب کردن مجموع ساعات مطالعه‌ی روزانه، به شما بیش‌ترین انرژی را برای ادامه‌ی راه می‌دهد. این احساس رضایت قلبی، اراده و انرژی شما را برای تلاش بیش‌تر می‌کند.

در مقابل اگر از میزان مطالعه‌ی امروز خود رضایت کافی نداشته باشید، برای روز بعد تصمیم جدی می‌گیرید و برای پیشرفت تلاش می‌کنید. تنها نکته‌ی قابل توجه برای همه‌ی دانش‌آموزان این است که در راهی که قدم در آن گذاشته‌اید تا رسیدن به هدف، توقف ممنوع است. شاید ساعت مطالعه‌ی روزانه‌ی شما نوسان داشته باشد و همه‌ی روزها نتوانید به یک اندازه تلاش کنید، اما هیچ گاه توقف نکنید و در واقع روز بدون مطالعه نداشته باشید. با امید و انگیزه به راه خود ادامه دهید. در ادامه‌ی راه آرامش خود را حفظ کنید و آن گونه تلاش کنید که هر شب پس از جمع ساعات مطالعه‌ی روزانه، با احساس رضایت روز را به پایان ببرید. مطمئن باشید که هیچ تلاشی بدون نتیجه نیست، مشروط بر آن‌که تلاش به عنصر امید آراسته شده باشد.

پروانه پشت پیله‌اش حس کرد راهی هست و رفت

شاید به راه بسته هم باید امیدی بست و رفت

 

 

هم پروازی بازدید : 66 شنبه 17 اسفند 1392 نظرات (0)

قهرمان دوران طلایی چه کسی است؟

 

هم‌زمان با جوانه زدن شکوفه‌های بهاری بر شاخسار طبیعت و نو شدن زندگی، طلایی‌ترین روزهای سال تحصیلی فرامی‌رسند. هر کسی بنا به شرایطی که دارد برای این روزها برنامه‌ی خاصی در نظر می‌گیرد؛ اما قهرمان واقعی دوران طلایی چه کسی است؟

قهرمان دوران طلایی کسی است که:

1. شناخت کافی از پنج نوع درس خود داشته و برای هر کدام هدف‌گذاری کرده باشد.

2. از زمانی که به عنوان پنجره‌ی باز در اختیار دارد به بهترین نحو استفاده کند و ساعت مطالعه‌ی خود را نسبت به پروژه‌های قبل افزایش دهد.

3. دانسته‌های قبلی خود را، به هر میزانی که باشند، تکمیل کند.

4. تست‌های مناسبی از هر مبحث انتخاب کند و با آرامش، فقط و فقط همان تست‌ها را خوب یاد بگیرد.

5. از ابزارها و منابعی که مناسب این زمان طراحی شده‌اند، مانند کتاب نوروز، بهره ببرد.

در واقع همه‌ی دانش‌آموزان کانونی قهرمانان واقعی دوران طلایی هستند و بدون شک پس از عبور از پروژه‌ی ششم، زحمات این روزها، احساس آرامش بیکرانی برای همه‌ی آن‌ها به ارمغان خواهد آورد.

 

هم پروازی بازدید : 60 شنبه 17 اسفند 1392 نظرات (0)

 

 

 

 

 

 

دوران طلایی نوروز برای دانش‌آموزان از بیست و سوم اسفندماه آغاز و تا بیست و دوم فروردین‌ماه ادامه دارد. این دوران بهترین و مناسب‌ترین زمان برای مرور، جمع‌بندی و تکمیل دانسته‌های دانش‌آموزان است. پس از دوران طلایی دانش‌آموزان باید توانسته باشند مباحث را به میزان اهمیتی که در کنکور دارند مطالعه کرده باشند. سؤال مهم دانش‌آموزان این است که آیا می‌توانند در این مدت به تمام اهدافشان برسند؟

 


در دوران طلایی وقت کم نمی‌آورید اگر...

 

ادامه در ادامه ی مطلب

درباره ما
Profile Pic
کنکور ااسان است
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 25
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 5
  • بازدید امروز : 9
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 9
  • بازدید ماه : 16
  • بازدید سال : 98
  • بازدید کلی : 4,813